DAS Reșița face schimb de bune practici cu DAS Deva

Un grup de specialiști în domeniul asistenței sociale și protecției copilului din cadrul Direcției de Asistență Socială Reșița s-a aflat, luni, la Deva, într-un schimb de experiență cu reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială din reședința județului.

Delegația reșițeană a fost însoțită de 6 persoane care beneficiază de servicii sociale în cadrul Centrului de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice Reșița.

Întâlnirea s-a desfășurat la inițiativa oaspeților.

În cursul acesteia, au fost prezentate informații cu privire la organizarea și funcționarea serviciilor sociale acordate de către DAS Deva, precum și metodele de intervenție, instrumentele și tehnicile de lucru în domeniu.

De asemenea, discuțiile au vizat și o comparație între modalitățile de lucru în asistența socială a copilului, tinerilor, familiei și vârstnicilor, abordate de cele două instituții – având în vedere că, în cadrul DAS Reșița funcționează, în prezent, trei servicii sociale destinate persoanelor vârstnice și un centru de zi pentru copii.

Schimbul de bune practici a inclus și vizite la sediile unor servicii sociale aflate la dispoziția devenilor. Interesul oaspeților s-a concentrat pe două dintre acestea, pe care și-au propus să le implementeze și la Reșița – Serviciul de îngrijiri personale la domiciliu pentru persoane vârstnice și Adăpostul de urgență pe timp de noapte. Ambele funcționează de mai mulți ani în municipiul Deva, iar numărul beneficiarilor acestora este în creștere.

Întâlnirea de lucru s-a încheiat la Clubul Seniorilor Deva – cu povești interesante între localnici și vizitatori, cu amintiri din alte vremuri, cu glume și chiar cu câteva poezii care i-au emoționat pe participanți.

„Până astăzi, am vizitat Deva doar ca turiști. Acum, ne întoarcem acasă și cu informații utile pentru activitatea noastră profesională. Ne-am bucura ca întâlnirea cu colegii de la Deva să fie punctul de plecare al unui parteneriat de durată între cele două instituții, pentru că avem de învățat cu toții din exemplele de bune practici, astfel încât serviciile sociale să fie dezvoltate în favoarea beneficiarilor” – au concluzionat reprezentanții delegației oaspete.

Din delegația Direcției de Asistență Socială Reșița au făcut parte: Nicoleta Imbrescu – șeful Centrului de Zi pentru copii „ABC”, Nadia Pasici – coordonator al Centrului de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice și Ovidiu Anca – reprezentant al Serviciului pentru Protecția Copilului.

Alături de aceștia, s-au aflat și 6 dintre membrii Centrului de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice Reșița.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *