CNSU propune ca purtarea măştii să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele cu incidenţa peste 1,5/1.000 de locuitori

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar în judeţele în care rata de infectare este mai mică de 1,5, purtarea măştii să fie obligatorie în localităţile unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori. Totodată, a fost actualizată lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic ridicat.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de luni, hotărârea cu numărul 51.

„Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România şi a fost propusă modificarea valorii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele în care incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar în judeţele în care rata de incidenţă este mai mică de 1,5 purtarea măştii să fie obligatorie la nivelul localităţilor unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori.

În raportul de astăzi, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în Bucureşti de 3.91. Cel mai mare nivel este în Sălaj – 5,17, urmat de Cluj,- 4,98, Alba – 4,46, Timiş – 4,36, Sibiu – 4,04.

Doar 11 județe înregistrează incidența cumulată sub 1,5/1ooo de locuitori.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.