Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului

Meteorologii au emis Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi descărcări electrice, de luni seară până marţi la prânz, în Oltenia, Moldova şi local în Muntenia, Transilvania şi Maramureş. În jumătatea de nord a ţării, ploile vor continua până vineri.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod galben privind instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, de luni, de la ora 18.00, până marţi, la ora 12.00.

“În Oltenia, Moldova şi local în Muntenia, Transilvania şi Maramureş vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova şi în zona de munte, 40…60 l/mp”, arată ANM.

Ploi şi manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în restul teritoriului, iar în sud-est şi vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h.

Începând de marţi după-amiază şi până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a ţării.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *