Cod portocaliu de ninsori şi viscol

Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, iar pe DN1 şi DN 73 a fost restricţionat traficul greu. Două sectoare de drumuri naţionale – DN 67C, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj şi DN 11C între Târgu Secuiesc şi Bixad – sunt închise la această oră şi mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, anunţă CNAIR, care precizează că unele drumuri au fost blocate de sutocamioane neechipate coresppunzător, ceea ce a îngreunat intervenţia drumarilor.Circulaţia rutieră pe Valea Prahovei este îngreunată, joi dimineaţă, din cauza unei coloane de TIR-uri care s-a format pe DN 1, în zona staţiunii Azuga şi care nu pot înainta. se circulă doar pe un fir între staţiile staţiile Timişu de Sus şi Dârste, din judeţul Braşov, în condiţii de vreme nefavorabilă, dar traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată la nivel naţional

CFR SA: Între două staţii din judeţul Braşov se circulă doar pe un fir

Compania care administrează reţeaua de căi ferate din România, CFR SA, a anunţat joi că se circulă doar pe un fir între staţiile staţiile Timişu de Sus şi Dârste, din judeţul Braşov, în condiţii de vreme nefavorabilă, dar traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată la nivel naţional.

Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente.

”La această oră, echipele de intervenţie verifică sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul II între staţiile Timişu de Sus şi Dârste, unde este semnalată o lipsă de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operaţiunilor de verificare şi intervenţie, traficul feroviar pe această distanţă se va desfăşura doar pe firul I”, se arată în comunicatul CFR SA.

Totodată, CFR SA a anunţat că, în cursul nopţii de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulaţia feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21.45 la ora 01.50, între staţiile Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat.

În zona respectivă, angajaţii CFR SA au intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferată peste care s-au prăbuşit 11 copacii de pe versanţi, dar şi pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulaţia a fost redeschisă la ora 01.50, iar cele cinci trenuri de călători, care au staţionat temporar în gări, şi-au reluat traficul în condiţii de siguranţă.

”În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operational traficul pe toate magistralele”, se arată în comunicat.

Pasagerii sunt rugaţi ca, înainte de plecarea la drum, să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova, Iaşi şi Timişoara pe site-ul cfr.ro.

Vrancea: Cursuri suspendate într-o comună din cauza viscolului puternic

Autorităţile din comuna vrânceană Vintileasca au decis să suspende cursurile din cauza viscolului puternic. Inspectoratul şcolar Judeţean Vrancea a fost informat de această decizie, cursurile urmând a se relua în funcţie de evoluţia vremii.

Potrivit primarului comunei Vintileasca, Georgică Spătaru, în zonă a nins abundent iar vântul viscoleşte puternic zăpada. Pentru că în acest moment siguranţa copiilor care vin la şcoală, inclusiv cu microbuzul şcolar, poate fi periclitată, autorităţile au decis suspendarea cursurilor.

Inspectoratul Şcolar a fost informat de această situaţie de la Vintileasca. Cursurile vor fi reluate în funcţie de evoluţia vremii.

Circulaţie îngreunată pe un sector al A2 – ninge viscolit, pe carosabil s-a depus zăpadă, iar vizibilitatea este redusă

Circulaţia este îngreunată joi dimineaţă pe autostrada A2 din cauza zăpezii, anunţă Poliţia.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile(ninge) pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

Între kilometrii 144 şi 212 pe suprafaţa carosabilă s-a depus un strat subţire de zăpadă. În această zonă ningând viscolit iar vizibilitatea este redusă.

Conform Poliţiei, se acţionează cu mai multe utilaje care împrăştie material antiderapant.

Circulaţie îngreunată pe Valea Prahovei – 130 de autocamioane sunt blocate la Nistoreşti şi alte 80 la Azuga

Circulaţia rutieră pe Valea Prahovei este îngreunată, joi dimineaţă, din cauza unei coloane de TIR-uri care s-a format pe DN 1, în zona staţiunii Azuga şi care nu pot înainta.

Traficul rutier pentru autovehiculele de mare tonaj este interzis, având acces în zonă doar autovehicule mici.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Prahova, o coloană de TIR-uri care nu pot înainta s-a format pe DN 1, în zona staţiunii Azuga, pe sensul de mers Bucureşti – Braşov.

“În judeţul Prahova, pe DN1, din cauza condiţiilor meteo, au fost oprite în zona localităţii Nistoreşti (km 100-103) 130 de autocamioane, iar în zona localităţii Azuga (km 134-138), 80 de autocamione. Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente”, anunţă Poliţia.

Coloana de maşini staţionate se întinde pe aproximativ trei kilometri.

Din această cauza circulaţia rutieră este îngreunată, iar accesul autovehiculelor de peste 7,5 tone a fost interzis, astfel, autotrenurile sunt oprite la Nistoreşti, pentru a se evita ca întreaga Vale a Prahovei să se blocheze.

Şi la munte a nins, drumarii au acţionat toată noaptea, iar stratul de zăpadă aşternut pe DN 1 este de doar câţiva centimetri, însă vântul viscoleşte zăpada.

A fost impusă, joi dimineaţă o restricţie de trafic pentru TIR-uri pe DN 1 A care duce către Braşov pe ruta Vălenii de mUnte – Cheia – Săcele.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *