Codul galben de ploi și ninsori a fost prelungit

Meteorologii au prelungit, până vineri seară, Codul galben de ploi importante cantitativ, emis pentru nordul Olteniei şi al Munteniei, sud-vestul Moldovei, respectiv de ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului şi viscol în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, emisă pentru sudul, estul şi centrul ţării.

Astfel, de joi, de la ora 11.00, până vineri, la ora 18.00, temporar, vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi şi în centrul ţării şi mixte la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp şi izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova şi în zona montană vor mai fi depuneri de polei.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40-50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70-80 km/h.

Meteorologii au emis şi o nouă atenţionare Cod galben, valabilă de joi, de la ora 18.00, până vineri, la aceeaşi oră.

„În nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică şi la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ şi se vor acumula peste 35…40 l/mp şi pe arii restrânse 50…70 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80…90 km/h şi temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilităţii”, arată ANM.

În Bucureşti, de joi de la ora 11.00, până vineri, la ora 8.00, vremea se va menţine închisă şi se va încălzi. Temporar va ploua, mai ales seara şi noaptea, şi se vor acumula cantităţi de apă, în medie, de 10-12 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35-40 km/h. Temperatura maximă va fi de 7-8 grade, iar cea minimă de 5-6 grade.

Vineri, până la ora 18.00, cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab, mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale de până la 30-35 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *