Colectează mai puțin, dar vor bani mai mulți

Operatorii care și-au adjudecat contractele pentru colectarea deșeurilor vor mai mulți bani. Brai-Căta și Supercom au solicitat Consiliului Județean sume mai mari. Motivul: colectează mai puțin gunoi decât cantitatea estimată în caietele de sarcini.

”Începând de astăzi, timp de trei zile cei de la Supercom sunt la sediul ADI Deșeuri unde fac un program și vor să vină cu anumite clarificări. Au câștigat licitația (nr. Cei de la Supercom) și din prima lună a reieșit că din cantitatea de gunoi care trebuia dusă la CMID, undeva la 45% au colectat. Nu este cantitatea de gunoi pe care au crezut ei că o vor colecta. În condițiile acestea, cred că este nevoie de o eficientizare a activității lor, pentru că, dacă merg așa în continuare, cu prognoza din prima lună, vor avea de pierdut financiar. A fost o firmă de consultanță care a pregătit proiectul. Din cifra prognozată, undeva la 45% este cantitatea de gunoi colectată. Ei au venit la licitație pentru acea cantitate, cu mașini pentru acea cantitate. Și cealaltă firmă, Brai Cătă, are aceeași problemă”, a declarat Costel Avram.

Potrivit oficialilor Consiliului Județean, Brai-Căta a solicitat majorarea tarifelor, însă acest lucru nu este posibil. Cel puțin nu momentan.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *