Colecția Muzeului Muntelui, mai bogată cu un exponat unic

Schiurile folosite în Cupa Mondială din 1954, expuse la Muzeul Muntelui. Colecția de la Muzeul Muntelui s-a îmbogățit. Schiurile pe care un norvegian le-a folosit la Cupa Mondială de acum 67 de ani au fost donate Muzeului Muntelui din Petroșani.

”Muzeul Muntelui si-a îmbogățit colecția cu un nou exponat de valoare. Este vorba de schiurile folosite în competițiile de Cupa Mondială la schi alpin de către schiorul norvegian Stein Eriksen. În anul 1954, cu aceste schiuri, acesta a devenit de trei ori campion mondial”, arată Asociația Pro Parâng, cea care a fondat Muzeul Muntelui.

Profesorul  Czimbalmos Francisc a făcut valoroasa donație. Odată cu finalizarea investițiilor în modernizarea clădirii Muzeului Mineritului din Petroșani, la dispoziția Asociației Pro Parâng a fost pus la dispoziție un spațiu generos situat la mansarda acestei clădiri din centrul municipiului, în vederea amenajării ”Muzeului Muntelui”, primul de acest fel din țara noastră. În standurile expoziționale vor putea fi văzute de publicul interesat obiecte, documente și imagini care fac parte din istoria turismului montan din Valea Jiului și nu numai.

Muzeul Muntelui va putea fi vizitat, odată ce se va relua programul Muzeului Mineritului din Petroșani.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *