Coloane de camioane de peste 10 kilometri la ieşirea din ţară prin Nădlac II, din cauza unor controale efectuate în Ungaria

O coloană de automarfare de peste zece kilometri era înregistrată, luni la prânz, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană), unde timpii de aşteptare pentru control au ajuns la 600 de minute, din cauza unor controale amănunţite efectuate de către autorităţile ungare. Situaţii similare, dar cu timpi de aşteptare mai mici, se înregistrează şi la Nădllac I şi Borş (judeţul Bihor).

Sute de şoferi de camioane aşteaptă, luni, controlul de frontieră pentru a ieşit din ţară prin PTF Nădlac II, după ce aici s-a format o coloană de peste 10 kilometri.

Automarfarele staţionează pe banda de urgenţe a autostrăzii pan-europene, iar unii şoferi spun că aşteaptă de cinci-şase ore pentru control şi mai au în faţă zeci de camioane.

 Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad spun că cel mai mult s-a aşteptat 600 de minute la Nădlac II, după ce Ungaria a ridicat, duminică la ora 23.00 (ora României), obişnuitele restricţii de weekend pentru circulaţia vehiculelor mai grele de 7,5 tone.

“Aglomeraţia la automarfare se înregistrează pentru că partea ungară efectuează contoale amănunţite, fiecare vehicul fiind verificat. Pe parte română a frontierei se lucrează la capacitate maximă, pe patru benzi la Nădlac II şi trei benzi la Borş, în cazul traficului greu”, a declarat Laura Bondar, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

La Borş s-a aşteptat cel mai mult 80 de minute, iar la Nădlac I, 60 de minute.

Surse de la frontiera româno-ungare afirmă că autorităţile statului vecin au o acţiune amplă de depistare a migranţilor care se ascund în vehicule de transport marfă.

Circulaţia autoturismelor şi autocarelor prin punctele de frontieră nu este afectată de controalele autorităţilor ungare.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *