Ministrul Justiţiei, despre proteste: ”Nu sunt eu în măsură să pot decripta sensul acestora”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că nu este el în măsură, ci analiştii politici, să “decripteze” sensul protestelor de stradă care au avut loc duminică seară în Bucureşti şi în mai multe oreşe, iar întrebat despre o eventuală demisie a sa, cerută de manifestanţi, el a afirmat că, atunci când va lua o decizie, va anunţa.

Întrebat de jurnalişti, luni, la Parlament, despre protestele de stradă de duminică seară, ministrul Justiţiei a spus că nu este el în măsură să evalueze şi să decripteze sensul acestora.

“Nu sunt eu cel mai în măsură să fac evaluarea protestelor. Mai curând dumneavoastră, mai curând analiştii politici pot decripta sensul respectivelor proteste”, a declarat Tudorel Toader.

 

 La remarca jurnaliştilor că unul dintre mesajele manifestanţilor a fost ca el să demisioneze din funcţia de ministru al Justiţiei, Tudorel Toader a spus că atunci când va lua o astfel de demisie o va anunţa.

“Întrebarea face parte din acelaşi registru. Nu sunt eu cel mai avizat să dau sens acestor proteste. Evident, când personal voi lua o decizie, vă voi anunţa. Evident, când decidenţii vor lua o decizie, vă vor anunţa”, a răspuns ministrul Justiţiei.

De asemenea, el a refuzat să răspundă concret la întrebările repetate ale jurnaliştilor legate de amendamentul adoptat de Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei care prevede că preşedintele ţării nu va mai putea refuza numirile în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind obligat să accepte propunerile CSM.

“Avem de la MJ un secretar de stat care partipă la aceste dezbateri din comisie, prin urmare nu fac eu evaluări (…) Să vedem forma finală a proiectului şi atunci vă voi da un punct de vedere”, a adăugat Tudorel Toader.

Zeci de mii de oameni au protestat, duminică seară, în Capitală şi în mai multe oraşe, cerând retragerea modificărilor la legile justiţiei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *