Colonelul Constantin Vlase va prelua conducerea Spitalului Judeţean Sibiu

Directorul medical al Spitalului Militar Galaţi, Constantin Vlase, va prelua conducerea Spitalului Judeţean Sibiu.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat, vineri, pentru News.ro, că  locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, directorul medical al Spitalului Militar din Galaţi, va prelua conducerea Spitalului Judeţean Sibiu.

Colonelul Constantin Vlase s-a aflat și la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva, timp de o lună, în primăvară, când situația a fost scăpată de sub control.

Fostul manager al unităţii medicale din Sibiu a demisionat miercuri, la cinci zile de când vicepremierul Raluca Turcan i-a solicitat acest lucru.

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din ţară, iar Spitalul Judeţean Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, care preia cazurile cela mai grave.

În repetate rânduri, medicii au reclamat lipsa locurilor pentru pacienţii cu noul coronavirus, fostului manager imputându-i-se că nu a luat la timp măsurile necesare pentru mărirea capacităţii de tratare.

Potrivit datelor transmise de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, în prezent sunt disponibile în Spitalul Judeţean 12 paturi ATI dedicate pacienţilor COVID, complet dotate, iar după punerea în funcţiune a noii staţii de oxigen va creşte treptat capacitatea cu încă 22 de paturi ATI.

În judeţ mai sunt disponibile paturi dedicate COVID, inclusiv paturi ATI, în Spitalul Militar, Spitalul CFR, în spitalele din Mediaş, Cisnădie şi Agnita.

În această săptămână şi conducerea DSP Sibiu a fost preluată de un medic militar.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *