Comisia Europeană a aprobat finanţarea proiectelor legate de racordul populaţiei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că pe data de 8 iulie, Comisia Europeană a aprobat finanţarea proiectelor legate de racordul populaţiei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, un proiect de 200 de milioane de euro, în primă fază.

„O primă informare şi un prim subiect este cel legat de gazele naturale, prin decizia 4.460 din 7 iulie 2020 care a fost comunicată României în cursul zilei de ieri, Comisia Europeană a aprobat finanţarea proiectelor care privesc racordul populaţiei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Este programul naţional pe care Guvernul României l-a avut menţionat în programul de relansare economică. O primă etapă a acestuia este în valoare de 200 de milioane de euro şi se va derula în perioada de programare 2014 – 2020 şi continuăm negocierile pentru cea de-a doua etapă aşa cum ne-am angajat pentru perioada de programare 2021 – 2027 pentru 800 de milioane de euro”, a afirmat Marcel Boloş.

El a explicat că în următoare şedinţă de Guvern se va veni cu proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea tuturor particularităţilor care ţin de derularea acestui program naţional.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani când România asigură finanţarea unor astfel de proiecte pentru racordul populaţiei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. În şedinţa de guvern următoare vom veni cu proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea tuturor particularităţilor care ţin de derularea programului naţional şi aşa cum am informat şi în debutul şedinţei de guvern începând cu data de 1 august intenţionăm ca să aibă loc depunerea proiectelor astfel încât unităţile administrativ teritoriale, primăriile, în special se poate să beneficieze de această finanţare care a fost aprobată de Comisia Europeană. Este o măsură şi un program naţional care este aşteptat de către majoritatea populaţiei şi în perioada următoare, aşa cum am precizat, că urmează să detaliem toate aceste măsuri care ţin de implementarea programului naţional”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.