Comisia Europeană prelungeşte scutirea temporară de taxe vamale şi de TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe

Comisia Europeană a anunţat că a decis să prelungească, cu trei luni, scutirea temporară de taxe vamale şi de TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe, până la 31 octombrie 2020.

„Comisia Europeană a decis recent să prelungească scutirea temporară de taxe vamale şi de TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe. Durata acestei scutiri va fi prelungită cu 3 luni, până la 31 octombrie 2020”, informează CE.

Decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătăţii publice şi că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale.

„Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că dispozitivele medicale şi echipamentele de protecţie ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis să extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale şi de TVA la importurile de astfel de echipamente din ţări terţe. Pe întreg teritoriul Europei, cadrele medicale au lucrat neobosit pentru a salva cât mai multe vieţi şi profit de această ocazie pentru a-mi exprima din nou respectul profund şi recunoştinţa”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

La 11 iunie 2020, Comisia a consultat toate statele membre, precum şi Regatul Unit, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis să o solicite.

Decizia garantează că măsura se va aplica fără întrerupere până la 31 octombrie 2020.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *