Companiile pot solicita Certificate de Situaţie de Urgenţă şi în luna mai

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri anunţă că se lucrează la modificarea Ordinului privind eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă, astfel că firmele pot solicita Certificate de Situaţie de Urgenţă şi în luna mai, în cazul diminuării cu minimum 25% a încasărilor sau veniturilor în luna aprilie, raportat la media lunilor ianuarie – februarie 2020.

Până în prezent, legislaţia prevedea că pot solicita Certificate de Situaţie de Urgenţă firmele care dovedeau că în luna martie au avut încasări cu cel puţin 25% mai mici decât media lunilor ianuarie-februarie.

Procedura se va extinde acum şi pentru luna aprilie.

“Se lucrează la modificarea OMEEMA 791/2020 de eliberare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă! Ca mulţi alţi antreprenori şi operatorii din domeniul transportului rutier de mărfuri s-au adresat Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în legătură cu posibilitatea solicitării CSU şi în cazul diminuării încasărilor/veniturilor în luna aprilie. Receptiv la problemele mediului de afaceri, ministrul Virgil Popescu îi asigură pe operatorii economici că Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a realizat draftul de Ordonanţă de Urgenţă care va reglementa extinderea posibilităţii operatorilor economici de a solicita CSU şi pentru cazul diminuării cu minimum 25% a încasărilor sau veniturilor în luna aprilie, raportat la media lunilor ianuarie – februarie 2020”, arată un anunţ publicat de minister.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *