Competiție pentru veteranii schiurilor

Seniorii schiori din întreaga țară își dau întâlnire în Straja. Sfârșitul de săptămână va aduce, în Straja, cea mai așteptată competiție sportivă în rândul veteranilor. Așa cum îi spune numele, în acest weekend în stațiunea montană va avea loc o nouă ediție a Cupei Veteranilor. Primăria municipiului Lupeni este coorganizator al competiției, alături de Comexim R Lupeni. În acest sens, edilii de la Lupeni au alocat 10.000 de lei, iar din suma de 5,504.2  deja au achiziționat cele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a concursului dedicat veteranilor schiului.

“Anual, Cupa Veteranilor, competiție rezervată seniorilor schiori a atras iubitori ai sporturilor de iarnă precum șI turiști din întreaga țară. Urmare a acestei tradiții, s-a ajuns practic la organizarea în acest an a ediției cu numărul XLVII a acestei competiții rezervate schiorilor veterani. În anul 2018, competiția se dorește a se organiza în perioada 16-18 martie fiind implicată ca în fiecare an și Asociația Veteranilor Sportivi Straja Lupeni. Conform tradiției, în cadrul Cupei Veteranilor se vor organiza probe de schi fond și schi alpin pe diferite grupe de vârstă precum și festivitatea de premiere și Balul Veteranilor”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Este cea mai longevivă competiție de schi din țară. Anul acesta Cupa Veteranilor ajunge la ediția cu numărul 47. Potrivit organizatorilor, cel mai tânăr concurent nu va trebui să aibă sub 60 de ani.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.