Complexul Energetic Hunedoara câștigă în fața ENEL Energie

Furnizorul de electricitate va continua să livreze energie în calitate de Furizor de Ultimă Instanță obligat, nu de furnizor concurențial. De la 1 ianuarie, Furnizorul de Ultimă Instanţă obligat Enel Energie a preluat locurile de consum aparţinând Societății Complexul Energetic Hunedoara ca urmare a expirării duratei de valabilitate a contractelor de furnizare încheiate pe piața concurențială. Măsura vine în urma unei decizii a ANRE.

Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au sesizat ANRE asupra faptului că Enel Energie a decis să sisteze furnizarea energiei electrice către două locuri de consum aferente contractelor de furnizare a energiei electrice la consumatorii eligibili, începând cu data de 01.01.2020, acestea aflându-se în situația de a nu mai avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio sursă.

„Începând cu data de 01.01.2020 şi până la data trecerii locurilor de consum preluate, în condiţiile legii şi ale reglementărilor în vigoare, la un furnizor concurențial, furnizarea de energie electrică şi facturarea consumului de energie electrică pentru aceste locuri de consum, va fi asigurată de către societatea Enel Energie S.A. în calitate de furnizor de ultimă instanţă”, arată ANRE.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a sesizat ANRE cu privire la faptul că Enel Energie S.A. a recurs la sistarea furnizării energiei electrice către locurile de consum aferente contractelor de furnizare a energiei electrice la consumatorii eligibili, începând cu data de 01.01.2020, acestea aflându-se în situația de a nu mai avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio sursă, solicitându-se, totodată, preluarea de către furnizorul de ultimă instanță a locurilor de consum.

Compania a solicitat, totodată, preluarea de către furnizorul de ultimă instanță a locurilor de consum. Au fost analizate contractele de furnizare încheiate pe piața concurențială între Enel Energie și Complexul Energetic Hunedoara, cu valabilitate 01.07.2018 – 31.12.2019.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.