Complexul Energetic Valea Jiului a semnat un nou memorandum cu o firmă din SUA

La sediul Ministerului Energiei a fost semnat un Memorandum cu o companie din Statele Unite ale Americii. Astfel la Termocentrala Paroșeni vor începe testele de ardere a peleților.

La întălnire au fost prezenți ministrul Energiei, Sebastian Burduja, Șeful Misiunii Diplomatice a Ambasadei SUA, Micheal L. Dickerson, conducerea Complexului Energetic Valea Jiului și membrii ai CA CEVJ.

„La Ministerul Energiei, în prezența domnului ministru Sebastian Burduja și a Șefului Misiunii Diplomatice a Ambasadei SUA, domnul Micheal L. Dickerson, alături de conducerea CEVJ și a membrilor CA, s-a semnat Memorandumul cu compania American Biocarbon. Urmează începerea testelor de ardere, a peletilor, la Termocentrala Paroșeni”, anunță Cristian Roșu membrul în Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Valea Jiului.

Acordul a fost semnat de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, directorul general al CEVJ, Eusebiu Durbaca și președintele American Bio-Carbon, Robert E. Farrell.

Parteneriatul dintre CEVJ și Bio -Carbon va asigura un viitor pentru Termocentrala Paroșeni printr-o tranziție justă și echilibrată de la minerit la surse de energie curate și regenerabile.

„Prin această colaborare strategică, nu doar că ne aliniem la obiectivele europene de decarbonizare și sustenabilitate, dar reușim să oferim noi perspective economice și sociale pentru Valea Jiului. Suntem mândri să lucrăm alături de partenerii noștri americani pentru a transforma un sector istoric într-unul inovator și ecologic.” a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *