Pomi de Crăciun de la Romsilva. Cât costă un brad

În acest sezon Regia Națională a pădurilor – Romsilva scoate la vânzare 24.796 de pomi de Crăciun. Aceștia provin fie din ocoalele silvice, fie din lucrări silvice autorizate.

Ca specii, vor fi scoși la vânzare 18.898 de brazi și 5.898 de bucăți din specia molid sau alte specii de rășinoase.

„Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, scoate spre vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă. Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă. Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 18.898, iar diferența de 5.898 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase. Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri, și ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Cei cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale. Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva”, informează reprezentanții Regiei Națională a Pădurilor-Romsilva.

Direcțiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzarea directă și numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *