COMUNICAT DE PRESĂ al organizației județene PNL Hunedoara

Consilierii liberali convoacă în ședință extraordinară Consiliul Județean Hunedoara

Având în vedere răspândirea dramatică a coronavirusului SARS-COV2 pe teritoriul județului Hunedoara, unde numărul de infectări a crescut simțitor în ultima perioadă (locul al 3-lea din țară, după Suceava și București), Partidul Național Liberal nu poate asista impasibil la lipsa de reacție eficientă a conducerii Consiliului Județean Hunedoara și, prin vocea celor 14 consilieri în funcție, conform prevederilor  codului Administrativ (art 179 alin (6), raportat la art. 133 alin. (2) lit. b), a cerut secretarului general al instituției, convocarea în ședință extraordinară a plenului, pentru marți, 21 aprilie 2020, ora 11.00.

Propunem spre dezbatere câteva proiecte de maximă urgență și importanță, respectiv rectificarea unor sume din bugetele instituțiilor culturale din subordinea CJ și dirijarea lor spre spitalele din județ care funcționează ca suport pentru bolnavii de COVID-19, respectiv Spitalele Municipale din Hunedoara, Vulcan, Orăștie și Lupeni.

Astfel, solicităm rectificarea negativă cu -1 milion lei a bugetului Centrului de Cultură și Artă precum, rectificarea cu -750.000 lei a bugetului Teatrului de Artă Deva și rectificarea cu -250.000 lei a bugetului Bibliotecii Județene „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva și alocarea, prin asociere, a câte 500.000 lei pentru fiecare spital suport.

Facem precizarea că aceste sume urmau a fi folosite pentru acțiuni culturale care nu mai pot avea loc sau nu mai reprezintă o prioritate, în contextul actual. Buna funcționare a instituțiilor si plata salariilor angajaților nu este afectată.

Considerăm că în această perioadă suntem obligați să facem orice efort este necesar pentru a asigura materiale de protecție pentru cadrele medicale aflate în prima linie, de medicamente și aparatură pentru cei bolnavi și îi asigurăm pe hunedoreni de întreaga noastră disponibilitate.

 

Adrian Nicolae David

Prim-vicepreședinte

PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.