Doi muncitori prinși sub dărâmături la mina Uricani

În urma căutărilor, cei doi muncitori au fost găsiți, fără viață, îngropați sub dărâmături, la cativa metri unul de celălalt.

Update 16 aprilie – Misiunea de căutare a celor doi muncitori, surprinşi de surparea turnului de extracţie al minei Uricani, a fost reluată în această dimineaţă.

Începând cu ora 6 o echipă lărgită a Detaşamentului Petroşani, alcătuită din 9 pompieri, a demarat acţiunea de îndepărtare a molozului rezultat în urma prăbuşirii. Pompierii acționează cu echipamente aflate în dotarea containerului multirisc şi sunt sprijiniţi de 5 utilaje grele ale firmei de ecologizare, exploatării miniere şi consiliului local Uricani.

Update, ora 22:50 – În ciuda eforturilor susținute ale pompierilor salvatori și ale celorlalte autorități locale implicate în misiunea de salvare, până la aceasta oră cele două persoane (surprinse de prăbușirea turnului de extracție ) nu au putut fi recuperate.

Căutările vor fi reluate mâine, 16 Aprilie a.c.

Update, ora 14:45Misiunea de căutare a muncitorilor prinși sub darâmături la mina Uricani continuă. În operațiuni sunt implicați 40 de pompieri specializați în căutare-salvare şi ajutor medical. Pentru identificarea locului în care au fost blocați sub moloz cei doi muncitori, de 31 si 41 de ani, este utilizată o camera cu termoviziune şi 3 echipaje canine. Este vorba despre câinele de serviciu al I.S.U. Hunedoara cu stapânul sau, un voluntar al asociatiei Câini de Salvare Transilvania cu câinele său de căutare, care este şi pompier în Orăştie, precum şi un echipaj canin al Salvamont Hunedoara.


Știrea inițială, 15 aprilie: Un accident de muncă a avut loc la mina Uricani. Este vorba de un eveniment care a avut loc la suprafața fostei unități miniere.

Doi muncitori au fost prinși într-un camion sub turnul de extracție, care s-a prăbușit în timp ce se desfășurau lucrări de ecologizare a minei. Echipele de intervenție ajunse la fața locului caută muncitorii prinși sub dărâmături.

Mina Uricani a fost închisă în urmă cu câțiva ani. Acum se execută lucrările de închidere și ecologizare a zonei de suprafață.

”Prăbuşire a unui turn de extracţie în incinta Exploatării miniere Uricani. Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau doi muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Bărbații în vârstă de 31 de ani, respectiv 41 de ani, erau angajații unei firme din Satu Mare. În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani. Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură. Cu o cameră performantă cu termoviziune se încearcă localizarea celor doi muncitori prinși sub dărâmături. Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor”, a informat reprezentantul ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *