COMUNICAT DE PRESĂ al organizației județene PNL Hunedoara

Minciună, ipocrizie, manipulare. Senatorul PSD Cristian Resmeriță folosește electoral tema industriei extractive.

Senatorul PSD Cristian Resmeriță dă dovadă de o doză mare de ipocrizie, când încearcă să profite, din nou, electoral de tema restructurării industriei extractive, pe care o folosește, de altfel, din 4 în 4 ani. Pentru a-și atinge scopurile pur politice și pentru a stârni emoție publică scoate din context vorbele Prim-ministrului Ludovic Orban privind renunțarea la energia electrică pe bază de cărbune.

La Digi 24, Prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit despre Pactul Verde European, acel Green Deal adoptat în unanimitate în Parlamentul European (inclusiv de europarlamentarii PSD!)  și a banilor alocați României de CE, în cadrul Fondului de tranziție echitabilă.  În acest context, premierul a declarat că: ”Principala noastră direcție de utilizare a banilor va fi în investiții publice, o spun de acum, investiții în infrastructura de transport, investiții în infrastructura energetică. Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”.

Ce a omis Ludovic Orban să precizeze în acea emisiune și a încercat Cristian Resmeriță să speculeze politic, este că renunțarea la energia electrică pe carbune nu este o chestiune care se întâmplă peste noapte, ci este privită în perspectivă, respectiv în 2050.

Acest lucru îl știe cu siguranță și senatorul PSD Cristian Resmeriță, în condițiile în care despre Green Deal se vorbește în Parlamentul European de cel puțin 3 ani, când PSD avea și un comisar european, în persoana Corinei Crețu. De asemena, europarlamentarii PSD nu s-au opus niciun moment Pactului Verde European, care a fost votat în unanimitate, și nici deputații și senatorii PSD din Parlamentul României nu au luat poziție față de acest plan care vizează înlocuirea etapizată, în timp, a energiei electrice produse pe bază de carbune.

De fapt, Pactul ecologic european (The European Green Deal) stabilește acțiunile menite să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, iar senatorul Resmeriță știe cu certitudine acest lucru, dar preferă calea ipocriziei, scoțând din context câteva cuvinte ale lui Ludovic Orban pe care le folosește în această logică a campaniei electorale, așa cum face, de altfel, din 4 în 4 ani.

Resmeriță încearcă să distragă atenția de la situația economică incredibil de dificilă în care PSD a adus Complexul Energetic Hunedoara, prin numiri pe criterii strict politice în funcțiile de conducere de la vârful companiei energetice hunedorene. Din cauza managementului defectuos și a afacerilor clientelare, Complexul Energetic Hunedoara a intrat pentru a  doua oară în insolvență în decurs de doar câțiva ani, cu datorii care depășesc un milliard de euro! După ce ani de zile a fost condus de directorii numiți politic de PSD, al cărui exponent de seamă în Valea Jiului este Cristian Resmeriță, astăzi producția de carbune a unităților miniere aflate în subordinea CEH abia depășește 1.000 de tone și asta tocmai din cauza lipsei investițiilor reale din acest sector, altă data vital pentru economia României..

 

Președinte PNL Filiala Hunedoara

deputat Heiuș Lucian Ovidiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *