COMUNICAT DE PRESĂ – Centru de zi pentru copii din cadrul ZUM Hunedoara | Prevenirea si combaterea discriminării

17.10.2022

Centru de zi pentru copii din cadrul ZUM Hunedoara           

POCU/GAL URBAN CORVINIA HUNEDOARA /2020/5/3/5.1/152200  pentru Intervenția 6.2 

Activitatea 3 – Combaterea discriminării și segregării

 

În cadrul proiectului implementat prin colaborarea liderului de parteneriat, Asociația non profit L & C Consulting, cu Partenerul 1 – Liceul Tehnologic Matei Corvin din Hunedoara, pentru o perioadă de 12 luni s-a realizat activitatea: „Campanie de informare și conștientizare în domeniul combaterii discriminării”, în cadrul căreia am abordat tema: „Prevenirea si combaterea discriminării”, având ca grup țintă 210 persoane vulnerabile din cadrul ZUM Hunedoara.

Campania s-a desfășurat pe o perioada de 10 luni, prin întâlniri directe cu grupul țintă și distribuirea de materiale de informare, în special pliante prin metoda “din ușă în ușă”,  dorind ca informațiile cuprinse în materialele de informare să ajungă direct la beneficiarii proiectului.

În cadrul materialelor de informare s-au comunicat o serie de: prevederi legislative privind tema prevenirea și combaterea abuzului, ce înseamnă, definiții și detaliere a unor termeni cât mai pe înțelesul tuturor, precum și date de contact (telefon, facebook, etc) pentru doritorii de informații suplimentare.

În urma derulării companiei obiectivul avut în vedere de informare și conștientizare a fost atins, ținând cont de faptul că persoanele din grupul țintă au fost receptive și au primit informațiile ca ceva nou, conștientizând în principal prevederile legale în acest domeniu.

 

Manager de proiect – Neamțu Cristian Corneliu

Proiect cofinațat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *