Concert de excepție, la Petroșani

Un nou concert de excepție va avea loc la Petroșani. Evenimentul, unul caritabil, are ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea secției de pian a Școlii Gimnaziale IG Duca din localitate.

“Avem deosebita plăcere de a vă invita la concertul „Silvestri 50”, vineri, 23 August 2019, orele 19:00, în foaierul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani, concert susţinut de doi pianişti de excepţie ai României. Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu vin să întarească rândurile „Fabricii de Pian”, sǎ susţină proiectul prin care ne dorim sǎ creăm evenimente culturale deosebite pentru comunitatea din Valea Jiului, sǎ achiziţionăm un pian de concert şi 5 pianine de studiu revitalizând astfel, Secţia de Muzicǎ a Școlii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petroşani. Acest concert excepţional „Silvestri 50” este un omagiu adus celui ce a fost Constantin Silvestri. Dirijor, compozitor și pianist român”, arată organizatorii, respectiv Fabrica de Pian.

Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului cuprinde participări în 26 de festivaluri naționale și internaționale, concerte cu orchestra și peste 400 de recitaluri în țară (88 de localități) şi în străinătate (Anglia, Austria, Belgia, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina). Alături de cele 15 turnee de promovare a muzicii clasice, duo-ul pianistic a avut onoarea de a susține primele concerte de pian din istoria localităților Avrig, Bălan, Ciocănești, Ditrău, Făgăraș, Găești, Hațeg, Lehliu-Gară, Moreni, Petrila, Praid, Târnăveni și Titu. Un concert aparte, în premieră, a avut loc în Fortul 13 Jilava cu ocazia Congresului Inter-Asso 2014. Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și cursuri de măiestrie susținute ca profesori invitați. Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu sunt absolvenți ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică din București unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat). Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor programe culturale ce au loc în diferite orașe și regiuni ale țării (Făgăraș, Gheorgheni, Petroșani, Rădăuți, Reghin, Reșița, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Munții Retezat).

Concertul este organizat de „Fabrica De Pian”, şi are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru susţinerea proiectului „Fabrica De Pian”. Accesul la concert se face fară invitaţie sau bilet.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.