Concesiune neplătită de 40 de ani

Un garaj, mărul discordiei în Consiliul Local. Un garaj construit pe un teren pentru care nu s-a plătit concesiunea de 40 de ani a născut controverse în Consiliul Local de la Petroșani. Proprietarul garajului a solicitat concesionarea prin licitație publică a terenului pe care a fost construit garajul. Consilierii locali au sesizat că pentru acel teren nu s-a plătit concesiunea de 40 de ani.

“Garajul este construit de aproape 40 de ani. Acest om, în 40 de ani nu a plătit un leu pentru concesiune. Ne trezim acum, după 40 de ani, că el are un garaj de 28 mp și nu plătește nimic și noi acum îl băgăm în legalitate. Cum facem licitația? Se poate prezenta la licitație oricine. După 40 de ani să nu plătească nimic și să vină acum…”,  a spus consilierul local Milu Vladislav.

Două variante există în acest caz demolarea garajului sau aprobarea concesionării, pentru a intra în legalitate.

“Avem două posibilități: fie aprobăm și intrăm în legalitate, fie îl dăm în judecată și îl demolăm. Este o cerere care se poate aproba sau nu. Dacă nu se aprobă, vom merge în instanță. Amendă nu putem da, pentru că dreptul de a da amendă se prescrie în doi ani, dar îl putem acționa în instanță”,  a replicat secretarul Primăriei Petroșani, Adrian Negoe.

“Cred că o acțiune de desființare ar fi mult mai costisitoare decât intrarea în legalitate și încercarea recuperării redevenței pe ultimii trei ani, pentru că nu putem mai mult”,  a spus consilierul local Claudiu Cornea.

În cele din urmă, Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat concesionarea terenului, astfel că proprietarul garajului poate intra în legalitate. De precizat este faptul că cei 40 de ani în care nu a fost plătită concesiunea rămân ca pagubă la bugetul local.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *