Secția de muzică a Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”, din Deva, face performață

Elevii de la secţia muzică a Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva au participat la sfârşitul săptămânii trecute la două competiţii instrumentale, ambele având loc în zilele de 5 şi 6 aprilie, obţinând şi de această data rezultate deosebite.

La Oradea a avut loc cea de-a XXIII-a ediţie a Concursului Regional de interpretare vocal-instrumentală “Tinere talente”.

Flavius Sebastian BĂLAN

Concursul, aflat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, a fost organizat de către Liceul de Arte din Oradea în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Au participat peste 160 de elevi din 10 şcoli şi licee de specialitate din ţară: Alba-Iulia, Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca, Deva, Lugoj, Oradea,Timişoara, Satu Mare şi Zalău.

Reprezentanţii Liceului de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva, elevii Bălan Flavius Sebastian – cls. a VI-a şi Logojan Mircea Vasile-cls. a XII-a de la clasa de pian a d-nei profesor Ona Doina au adus acasă câte un valoros premiu I.

Tot premiul I a obţinut şi eleva Popa-Morait Magda din clasa a III-a , care a participat la Concursul Euroregional pentru vioară şi corzi grave “Eugen Cuteanu” – Timişoara, ediţia a VII-a, competiţie la care au participat 71 de elevi din 3 ţări (România, Serbia, Ungaria).

Iulian MARINESCU

Ea este elevă la clasa de violoncel a d-nei profesor Iakab Camelia, asemenea colegei ei, Costa Talitha, tot din clasa a III-a, care a obţinut  premiul II. Elevele au fost acompaniate la pian de d-na profesor Popa-Morait Cristina.

În cadrul secţiunii vioară, elevul Marinescu Iulian, clasa a X-a, de la clasa profesor Lazăr Adrian a obţinut premiul II în cadrul aceleiaşi competiţii.

Concursul a fost organizat de Liceul de Artă “Ion Vidu” din Timişoara în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun    

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.