Condițiile de intrare în Grecia, valabile din 7 februarie

Grecia va permite turiştilor cu certificat european de vaccinare să intre în ţară fără a fi nevoie să prezinte un test negativ pentru Covid-19, începând cu 7 februarie, au anunţat vineri ministerele turismului şi sănătăţii, transmite Reuters.

Ţara mediteraneană, care se bazează în mare măsură pe turism, a redus treptat restricţiile de călătorie impuse iniţial pentru a combate răspândirea Covid-19.

Conform regulilor în vigoare în prezent, pasagerii aerieni, inclusiv copiii cu vârsta peste cinci ani, trebuie să prezinte un test antigen rapid efectuat cu 24 de ore înainte de sosire sau un test PCR vechi de cel mult 72 de ore, pentru a intra în Grecia.

Dar, din 7 februarie, intrarea în Grecia va fi posibilă cu un certificat digital valid de vaccinare al Uniunii Europene, a declarat ministrul Turismului Vassilis Kikilias, adăugând că ţara se aşteaptă ca turiştii de vară să înceapă să sosească de la 1 martie, mai devreme decât în ​​anii trecuţi.

„Grecia a dat dovadă de o rezistenţă remarcabilă, trimiţând un mesaj de siguranţă vizitatorilor ţării noastre în ultimii doi ani. Va face acelaşi lucru în acest an”, a spus Kikilias.

În aeroporturi sunt efectuate teste aleatorii, iar dacă rezultatul testului este pozitiv, călătorii trebuie să se plaseze în carantină timp de cinci zile.

Portugalia a anunţat, de asemenea, joi, că va renunţa la cerinţa pentru un test negativ pentru călători.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *