Tactică (electorală) fără strategie (energetică)

În Programul de guvernare 2017-2020 publicat în M.O. nr.496/29.06.2017 există o secțiune care se referă la  revitalizarea producției de cărbune, din care citez:

,,Cărbunele rămâne o componentă importantă a mixului de materii prime energetice a României. Pe termen mediu, producția de huilă trebuie menținută pentru a asigura funcționarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia și un grup la termocentrala Paroșeni, pentru producerea de energie electrică și energie termică în sistemele centralizate de termoficare de la Deva și din Valea Jiului (Petroșani, Lupeni, Vulcan etc.). La termocentrala Mintia, în următorii 10 ani, se poate implementa un proiect cu un grup energetic (200 MW sau 500 MW), cu eficiență ridicată (randament 43—45%, parametri ultracritici sau ultrasupracritici), (în locul celor 2 grupuri existente), respectiv un grup energetic de 150—200 MW, cu pat fluidizat sau parametri supracritici, la Paroșeni, dotate cu instalații de mediu corespunzătoare”.

Având în vedere aceste declarații, ca parlamentar al hunedorenilor, consider că toți  cetățenii interesați trebuie să fie informați și să urmărească, împreună cu noi, cei din opoziție, strategia guvernamentală în acest domeniu, cu precădere cea care are legătură directă cu județul Hunedoara.

Deocamdată, nu există detalii ale propunerilor cuprinse în Programul de guvernare, nici termene de implementare cu privire la subiectul în cauză, totul pare să fie doar o altă păcăleală electorală servită la tarabele unde PSD a cumpărat voturi, vânzînd  iluzii.

Și nu m-aș mira ca pe lista cu „specialiștii” ce au lucrat la această secțiune cu revitalizarea producției de cărbune să se regăsească, extrem de bine remunerați, și gropari ai mineritului, cei care au prăduit mineritul din Valea Jiului de-a lungul timpului.

Eleonora-Carmen HĂRĂU

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.