Conductele de termoficare din Valea Jiului au fost vândute

Administratorul judiciar a vândut conductele de termoficare din Valea Jiului, care au aparținut Complexului Energetic Hunedoara. Peste două milioane de lei a fost suma încasată din vânzarea conductelor de termoficare.

„La licitația din data de 22.03.2022 activul a fost valorificat la prețul de 2.559.814,69 lei, inclusiv TVA. La aceeași dată câștigătorul licitației a achitat restul de preț, iar administratorul judiciar a întocmit procesul-verbal de adjudecare nr. 2075/22.03.2022 și bunurile au fost predate în baza unui proces-verbal de predare-primire”, arată raportul administratorul judiciar.

După ce rând pe rând primăriile au renunțat la sistemul centralizat de termoficare, acesta a devenit ineficient. Astfel, s-a decis ca rețelele de termoficare, acolo unde acestea mai există să fie vândute.

De precizat este faptul că magistrala de termoficare din Valea Jiului a fost vândută la prima licitație organizată de administratorul judiciar. Prețul de pornire a licitației a fost de 395.268 euro, însă magistrala de termoficare a fost însă adjudecată la un preț cu 10 procente mai mare.

O firmă care are ca obiect colectarea deșeurilor și-a adjudecat magistrala de termoficare. Este vorba de Claus Service SRL Aiud.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *