Conflict diplomatic din cauza autostrăzii

Constructorul lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva a declanșat un conflict diplomatic din cauza rezilierii contractului de către autorităţile române. Urmează ca ambasadorul României în Spania să fie chemat la discuţii, a declarat, miercuri, Fernando Lana Hernandez, director Construcţii Internaţionale, Aldesa Construccion, la Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor.

„Am deschis un conflict diplomatic la Ambasada Spaniei şi se va chema ambasadorul României în Spania pentru discuţii, pentru că Spania şi România sunt ţări prietene, aşa cum spune ambasadorul nostru, şi asta nu se face unei ţări prietene. (…) Conflictul l-am dus la Comisia Europeană, unde am acuzat discriminarea companiilor străine”, a spus Fernando Lana Hernandez, potrivit Agerpress.

De cealaltă parte, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a făcut o vizită nocturnă pe șantierele autostrăzii A3, unde a făcut declarații și despre lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva.

„Autostrada a crăpat, a fost foarte bine că nu s-a făcut recepția, dar îmi cer scuze pentru tupeul pe care l-am avut noi în România să le executăm garanția de bună execuție de 58 de milioane și culmea ne-am mai și permis să le dăm o factură de penalități de 73 de milioane”, a spus Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat la finalul lunii august contractul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva. Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA. Din această sumă, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, în timp ce diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

 

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *