Congres național de speologie, la Baru Mare

Speologii din zona Balcanilor sunt așteptați, în vara acestui an, la Baru Mare, acolo unde Federația Română de Speologie organizează Balkan Cavers Camp. În plus, cu acest prilej, va fi organizat și concursul național de speologie.

“Federația Română de Speologie va organiza în perioada 2 – 8 iulie 2018, BALKAN CAVERS CAMP, întâlnirea speologică balcanică. Deasemenea evenimentul va cuprinde Congresul Național de Speologie și Concursul Internațional ”Speoarta”, aflat la a 36-a ediție. Pentru că în 2018 sărbătorim 150 de ani de la nașterea lui Emil Racoviță, părintele biospeologiei și speologiei românești, evenimentul va fi unul special reunind personalități ale speologiei mondiale și naționale, prezentări de renume și nu în ultimul rând, trasee excepționale de vizitare a peșterilor din Munții Șureanu. Aflați la limita a trei județe, Munții Șureanu au fost unul dintre centrele de dezvolare și rezistență ale dacilor transilvăneni, cu un impact puternic asupra genezei poporului român. Este o zonă cu o istorie deosebită, colorată cu povești și legende, unde se află unele dintre cele mai frumoase peșteri din România: Șura Mare, Cioclovina, Tecuri, Cocolbea, dar și cetăți antice ce și-au lăsat amprenta asupra istoriei și culturii europene”, spune Coca Spencer, președintele Federației Române de Speologie.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Speologie cu sprijinul Primăriei Baru Mare, a Universității Babeș-Bolyai, a Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina și nu în ultimul rând al CSM Hunedoara.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *