Numărul deceselor provocate de gripă crește din nou

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 80, cea mai recentă victimă fiind un bărbat în vârstă de 80 de ani din Bucureşti.

Conform datelor transmise luni seară de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), este vorba despre „un bărbat in vârstă de 80 de ani, din municipiul Bucureşti, confirmat cu virus gripal tip A (H1) pdm09, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal”.

Tot luni, au fost anunțate alte 6 decese, toate cele şase persoane având şi alte afecţiuni şi nefiind vaccinate atigripal.

Victimele sunt o femeie în vârstă de 65 de ani şi o alta de 68 de ani, din Bucureşti, în cazul cărora a fost confirmat virusul gripal tip A, respectiv virusul tip B, un bărbat în vârstă de 53 de ani din județul Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, o femeie de 50 de ani din judeţul Sibiu, confirmată cu virus gripal tip B şi două persoane din judeţul Prahova – două femei de 46, respectiv 70 de ani, în cazul cărora a fost confirmat virusul gripal tip B.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *