CONGRESUL PNL. Liberalii hunedoreni îl susțin pe Ludovic Orban

Decizie fără echivoc a liberalilor hunedoreni: îl susțin exclusiv pe Ludovic Orban în cursa acestuia pentru ocuparea funcției de președinte al PNL. În competiția pentru cea mai înaltă funcție în Partidul Național Liberal s-au mai înscris Cristian Bușoi și Viorel Cataramă. Moțiunea susținută de Viorel Cataramă nu a întrunit, însă, numărul necesar de voturi din partea filialelor, așa încât în cursa pentru președinția PNL au rămas doar Ludovic Orban și Cristian Bușoi. Asăzi, cei doi competitori vor prezenta Congresului PNL moțiunile lor. Prin tragere la sorți, s-a stabilit și ordinea în care cei doi candidați își vor susține moțiunile în fața delegaților la Congres: Cristian Bușoi va fi primul, urmat de Ludovic Orban. Congresul PNL are loc astăzi și mâine, la Complexul Romexpo din București, cu participarea a aproximativ 5000 de delegați ai filialelor PNL din toată țara. Liberalii hunedoreni participă cu aproape 100 de delegați.

Totodată, astăzi vor fi desemnați prin vot președintele Comisiei Naționale de Onoare și Arbitraj, precum și cel al Comisiei de Cenzori.

Pe parcursul zilelor de astăzi și mâine, replicahd.ro vă va prezenta, în timp real, principalele momente din timpul desfășurării Congresului PNL.

Delegații încep să sosească la Complexul Romexpo

Ora 09:50 – Complexul Romexpo București

Încep să sosească delegații PNL la Congresul care va decide conducerea aleasă a liberalilor. Aceasta va fi prima conducere cu adevărat legitimă a dreptei românești, noul PNL rezultat în urma fuziunii între PNL-ul istoric și fostul PDL. Cei mai mulți dintre delegați sunt de părere că organizarea unui Congres pentru stabilirea unei conduceri unitare ar fi trebuit organizat cu mult timp în urmă

Ora 10:05 

Majoritatea delegaților, atât cei votați azi, în Congres, cât și cei care vor candida mâine, pentru Biroul Politic Național, sunt ”pe baricade” încă de la ora 9:00. Se împart candidaților strângeri de mână, pupături, cărți de vizită, promisiuni de mai bine. Orizontul de așteptare al liberalilor prezenți la Congres, ca și al celor de acasă, este uriaș.

 

Senatorul Eleonora-Carmen Hărău, alături de preferatul liberalilor hunedoreni, Ludovic Orban
Delegații hunedoreni au primit un mandat clar din partea colegilor din județ: vot pentru Ludovic Orban.
Florin Roman, fostul președinte interimar al PNL Hunedoara, va candida, duminică, pentru postul de vicepreședinte regional, în regiunea Centru, care nu cuprinde județul Hunedoara.

Ora 11:00 – Delegații sunt invitați să ia loc în sală. Delegația hunedorenilor nu are astăzi dileme. Va vota compact pentru Ludovic Orban președinte. Acum se intonează imnul național.

Ora 11:10 – În acord cu statutul PNL, primele puncte ale ordinii de zi rezolvă problemele organizatorice care facilitează derularea lucrărilor Congresului. Sunt prezenți 3.110 delegați. Se declară deschise lucrările Congresului.

Ora 11:15 – Componența Comisiei de Numărare și Validare a voturilor a fost negociată de către echipele de susținere ale celor doi candidați aflați în competiție.

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 422 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *