Realități cotidiene

Nu am fost niciodată votant PSD, pentru că luând în considerare genul de politică si de oameni promovate de acest curent, că „partid” e prea mult spus, fizic, nu pot vota așa ceva! Și ca să fiu mai explicită, nu pot vota cu un curent ce a promovat oameni ca Iliescu, Năstase, Șerban Nicolae, Bănicioiu, Nicolicea, Ioan Rus, Dragnea, Codrin Ștefănescu, Ponta, Olguța, Găbița, doamna Sevilia și lista rămâne deschisă.

Am însă prieteni în toate partidele, asta pentru că am învățat că în Romania partidele nu (mai) au nici o legătură cu politica, ele fiind doar niște găști care luptă pentru putere, însă doar în condițiile în care puterea înseamnă bani. Uneori și lupta asta e doar formală – cunosc o grămadă de cazuri de afaceri cu statul, nu-i așa, pentru că sunt cele mai avantajoase, în care parteneri de afaceri sunt indivizi din partide politice diferite, care oficial se află într-o permanentă luptă pentru putere, iar neoficial fură împreuna cu ambele mâini. Sigur că fură de la noi, muritorii de rând care le subvenționăm nevoile prin plata impozitelor și contribuțiile noastre la bugetul de stat.

Ce se întâmplă azi în PSD e dincolo de sinistru. Am încercat să fac un top al celor mai sinistre evenimente din ultimul timp de pe scena asta tristă, dar hilară pe alocuri, a politicii dâmbovițene, pentru că în teritoriu lucrurile nu stau chiar la fel peste tot. Nu am reușit. Nu știu ce e mai penibil, că Dragnea + Tăriceanu = love, că Sorilache + Puie Monta = love, sau că pentru o mulțime de oameni care azi îi aplauda pe Ponta si pe Grindeanu pentru rezistența la condamnatul penal Dragnea (o nouă ironie, pe care numai unii dintre cei care au stat în frig în ianuarie 2017 o înțeleg), Colectiv 2015 și „noaptea-ca-hoții” 2017 au rămas doar niște haștaguri. Pe mine haștagurile astea mă dor. Și mă vor durea câte zile am! Și nu uit!

O prietenă bună îmi spunea că cine uită nu merită! Ba da, merită! Merită să se târască în mizeria creată de traseistul politic și condamnatul penal Dragnea. De Olguța, cea care nu demult ducea servieta extremistului Vadim. De Sorin Grindeanu, cel care prin semnarea Ordonanței 13 în ianuarie 2017, a scos peste 600.000 de oameni în stradă și care, după ce-a atras criticile întregii lumi civilizate, n-a considerat că e cazul să demisioneze. De mult prea arogantul și cercetatul penal Ponta, care a gestionat execrabil tragedia de la Colectiv și pe care îl știți poate și ca prietenul cercetatului și urmăritului penal Ghiță. De Nicolae Bănicioiu, cel care, în calitate de Ministru al Sănătății in noiembrie 2015, când spitalele în care erau duși arșii de la Colectiv colcăiau de bacterii cauzatoare de infecții nosocomiale ce au cauzat moartea prea multor oameni, a refuzat ajutorul european, declarând că România poate face față acestei tragedii! De ex-protejata condamnatului penal Voiculescu, Gabriela Firea, care pe vremuri, cu greu reușea să citească și să verbalizez de pe prompter, iar mai recent, legitim aleasă de popor primar de capitală, a girat in funcții de șefi de spitale doar  hoți dovediți! De Ecaterina Andronescu abramburica, cea care a distrus sistemul de educație de după 1989. De Ioan Rus, care acum câțiva ani vă numea nevestele, mamele și surorile care muncesc în străinătate curve si pe care acum poporul îl cere în noul guvern de rezistență al lui Grindeanu. De Ion Iliescu, cercetat pentru moartea unor oameni și distrugerea avutului public (adică al meu și al tău)! De Adrian Năstase, care după ce a furat ca-n codru, ne-a trimis pe toți să-i numărăm ouăle! Sunt doar câteva exemple! Sigur că toți cei de mai sus au fost aleși legitim de popor în decembrie 2016!

Așa arată cel mai mare partid din România, partidul din care fac parte cele două găști care se bat azi la televizor pentru putere!

Mereu am susținut că maturizarea se face prin suferință. Poporul acesta al meu, pentru care am suferit de-atâtea ori, n-a învățat nimic nici măcar din istoria sa recentă, așa că azi aplaudă gașca lui Grindeanu sau gașca lui Dragnea, cele care il duc spre sărăcie, mizerie și în final suferință!

Monica FLORESCU

 

Monica Florescu este filolog, traducător, eseist

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.