Consiliul Superior al Magistraturii, informat de situația CEH

Consiliul Superior al Magistraturii va fi informat cu privire la problemele financiare și juridice cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara. Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele a precizat că va sesiza CSM cu privire la decizia Curții de Apel Alba Iulia care a dispus ridicarea suspendării executării silite de pe conturile Complexului Energetic Hunedoara. Sindicalistul spune că nu exclude posibilitatea ca minerii să iasă în stradă.

Pe fond, CEH a câștigat această speță. În apel lucrurile s-au schimbat fără nicio intervenție în dosar. Voi face o sesizare, personal, către Consiliul Superior al Magistraturii, să văd cum a gândit acel judecător, să vedem ce s-a întâmplat acolo. În urma adreselor mele, am primit o grămadă de telefoane, atât de la servicii, de la Inspectoratul de Poliție, de la prefect, care m-au întrebat ce e acolo. Eu nu știu în momentul de față ce e acolo. Ce s-a întâmplat de la fond la apel, când, fără nicio intervenție, decizia a fost total opusă. E clar, ceva s-a întâmplat. Trebuie să ne spună cineva. Riscăm ca 4.000 de oameni, săptămâna viitoare să fie în stradă. Trebuie să vedem cauza. Recunosc independența justiției, însă cred cu tărie că atunci când destinul a 4.000 de oameni stă într-o hotărâre și acel judecător are, cred eu, obligația să se informeze și să calculeze impactul”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia a provocat un “deranj” la nivelul societății energetice. Conducerea nu se aștepta la o asemenea decizie care vine să îngreuneze și mai mult activitatea.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *