Social-democrații i-au mințit pe mineri

Social-democrații i-au mințit, din nou, pe mineri. Aflați la începutul lunii mai în pelerinaj electoral prin Valea Jiului, membrii Guvernului i-au amăgit pe mineri cu promisiuni deșarte. În cazul de față este vorba de Orlando Teodorovici, cel care a avizat negativ ordonanța care avea să înlocuiască actul normativ 36/2013 cea care prevede acordarea unor măsuri de protecție socială angajaților care își pierd locurile de muncă.

Din cauza unui act normativ care să înlocuiască ordonanța 36/2013 s-au blocat în subteran minerii de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

Problema este legată de faptul că Ordonanța 36 nu a primit aviz de la Ministerul Finanțelor în condițiile în care se promisese, atât în Valea Jiului, cât și la o întâlnire pe care am avut-o noi după două săptămâni la Guvern, întâlnire la care a participat atât doamna premier, cât și domnul ministru Teodorovici, că această problemă se va rezolva. Din păcate ea nu este rezolvată. Dacă această ordonanță ar fi fost astăzi în vigoare, nu am fi avut mineri blocați la Paroșeni și Uricani. Suntem alături de ei și această ordonanță 36, pentru care mă lupt de peste un an și jumătate ca să o repunem în circuit, este extrem de necesară atât pentru SNIM, cât și pentru CEH. (…) Cu Ordonanța 36 m-am simțit mințit cum nu m-am simțit niciodată. Când un ministru îți pomite, atât la tine acasă, cât și după aceea, într-o întâlnire care a fost la un iterval de maxim 3 săptămâni și după aceea să vezi că avizul negativ vine tocmai de la Ministerul Finanțelor… Da, pot să vă spun că nu m-am simțit confortabil. Eu cred că ei depun un jurământ, se pune mâna pe Biblie și atunci lucrurile sunt destul de sensibile dacă ai frică de Dumnezeu. Dacă nu ai…”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Colaborator

FOTO: de la vizita din luna mai a suitei guvernamentale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *