Controale asupra împătimiţilor de pescuit realizate de Garda de Mediu Hunedoara

Comisarii de la Garda de Mediu Hunedoara, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, vor intensifica controalele asupra împătimiţilor de pescuit în vederea respectării perioadelor şi zonelor de prohibiţie, încă existente până în data de 2 iunie 2020. Controalele vor începe de săptămâna viitoare.

„Garda de Mediu Hunedoara va efectua începând cu data de 18 mai 2020 controale împreună cu reprezentanţi ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne pentru verificarea respectării de către pescari a Ordinului nr. 43/310/2020 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2020 precum și a Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultură.
Potrivit acestui ordin se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin.
Nerespectarea dispozițiilor actelor normative mai sus menționate de către persoane fizice sau juridice atrage, după caz, răspunderea administrativă, civilă sau penală. În funcție de gravitatea faptelor, acestea pot constitui contravenții sau infracțuni”, a informat Garda de Mediu Hunedoara.

 

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *