Controale intensificate în gări, trenuri și în traficul rutier

În zilele de 11 şi 12.08.a.c., polițiștii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum şi poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în întreg judeţul.

 

În această dimineaţă, poliţiştii T.F. au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă publică, prevenirea comiterii unor fapte antisociale, precum şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2, în zona staţiilor C.F.R. şi în trenurile de călători care tranzitează judeţul Hunedoara.

De asemenea, poliţiştii T.F. au urmărit  depistarea persoanelor urmărite/ dispărute şi a migranţilor ilegali, prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite cu violenţă, a furturilor de la călători, de la infrastructura feroviară şi de/ din vagoane, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători, predispuse la comiterea de fapte antisociale ori identificarea persoanelor care oferă spre vânzare diferite produse fără documente de provenienţă sau fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii le-au reamintit călătorilor faptul că purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor C.F.R. este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare, în condiţii de aglomeraţi călătorii fiind mai sunt expuşi pericolului de infectare cu SARS – COV 2.

Poliţiştii de ordine publică vor acţiona atât în mediul urban cât şi în cel rural, în scopul prevenirii comiterii infracţiunilor în mediul stradal, dar şi a verificării  legislaţiei  privind combaterea tăierilor ilegale, transportul și comercializarea materialului lemnos de către diferite persoane fizice și juridice.

Polițiștii rutieri vor acționa și cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. De asemenea, aceştia vor derula, alături de poliţiştii T.F. acţiuni în sistem integrat şi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, în scopul prevenirii producerii unor evenimente rutiere pe fondul nerespectării, de către participanţii la trafic, a reglementărilor legale în vigoare.

Poliţiştii hunedoreni că sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor şi vor aplica în continuare legea, în toate situaţiile în care se impune luarea măsurilor legale.

Precizăm faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

 

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

 

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.