Controale masive în transportul de persoane și de mărfuri

Începând de azi, polițiștii rutieri hunedoreni vor desfășura ample acțiuni de controale, la nivel național, în care se vor verifica legalitatea transportului rutier de persoane și de mărfuri. Acțiunea se desfășoară după un plan al polițiștilor rutieri din Europa sub denumirea ACȚIUNEA TRUCK@BUS.

„Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau  mărfuri vor fost oprite, pentru control, de poliţiştii rutieri. Activităţile au loc, simultan, în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 12 – 18 octombrie a.c., polițiștii rutieri hunedoreni se vor implica în derularea unei noi acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor urmări respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce îi privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Acţiunile poliţiştilor rutieri vizează diminuarea riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, dar și verificarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.    

În scopul prevenirii eventualelor ambuteiaje şi a desfăşurării circulaţiei rutiere în regim de siguranţă şi fluenţă,  se  recomandă participanţilor la trafic  să dea dovadă de un comportament adecvat.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi atenţie sporită, să respecte indicaţiile semafoarelor şi ale poliţiştilor rutieri şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de rulare.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!”, informează IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *