Control judiciar pentru o femeie care a luat mită, pretinzâd că poate interveni pe lângă funcţionari de la Evidenţa Populaţiei, pentru a urgenta eliberarea unor acte de identitate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, faţă de o femeie care a pretins şi primit 150 de euro drept mită pentru a interveni pe lângă funcţionari de la Evidenţa Populaţiei Hunedoara pentru a urgenta eliberarea unor acte de identitate pentru o familie.

Ofiţerii DGA Hunedoara au organizat un flagrant.
„Ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au realizat prinderea în flagrant a unei angajate din cadrul S.P.C.L.E.P. Hunedoara, în timp ce primea de la o persoană, denunţător în cauză, suma de 150 euro pentru a-şi trafica pretinsa influenţă în scopul urgentării eliberării unor acte de identitate. Astfel, în data de 19.08.2022, angajata din cadrul S.P.C.L.E.P. Hunedoara a primit, în temeiul unor înţelegeri anterioare cu prilejul cărora a pretins şi acceptat promisiunea, suma de 150 euro, promiţând, în schimb, martorului denunţător că, prin influenţa pe care o are asupra funcţionarilor publici cu atribuţii specifice în domeniul eliberării cărţilor de identitate, va interveni pe lângă aceştia pentru a-i determina să procedeze la urgentarea emiterii cărţilor de identitate, atât pentru denunţător, cât şi pentru fii acestuia”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al DGA.
În cursul zilei de vineri, suspecta a fost dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru continuarea cercetărilor ea fiind cercetată pentru trafic de influenţă. În aceeaşi zi, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar sâmbătă au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *