Mijloacele de transport public de persoane şi mărfuri, vizate de controlul polițiștilor

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ilia au desfăşurat o acţiune cu caracter preventiv, în scopul reducerii riscului rutier datorat în special conducătorilor auto care efectuează activităţi de transport public de persoane şi mărfuri fără a respecta normele rutiere în vigoare.

În cadrul acţiunii, polițiștii  au oprit în trafic (pe DN7, DN 68A şi pe mai multe drumuri judeţene din zona Ilia) peste 20 de autovehicule de transport persoane şi marfă, iar pentru neregulile constatate au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.205 lei şi au reţinut două permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au  ridicat un set de plăcuţe de înmatriculare şi un certificat de înmatriculare aparținând unui microbuz de transport şcolar ce avea I.T.P. expirat (conducătorul microbuzului avea şi valabilitatea permisului de conducere expirată, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional).

În perioada următoare, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia vor continua activităţile preventive în trafic, controalele urmărind, în principal,  reducerea numărului de evenimente rutiere grave.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.