Se va deschide un nou punct internațional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe

Un nou punct internaţional de trecere a frontierei româno-sârbe va fi deschis la Moldova Nouă – Golubac, în urma unui proiect în valoare de 2,3 milioane de euro. Proiectul a fost finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice (MDRAP), Guvernul a aprobat, marţi, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe pentru pasageri şi transportul de mărfuri cu vehicule, în regim de bac şi pietonal, între localităţile Moldova Nouă (România) şi Golubac (Republica Serbia) şi a punctului vamal.

Punctul de trecere a frontierei va funcţiona între orele 6.00-20.00.

Conform actului normativ, sunt interzise transportul de mărfuri periculoase şi animale vii (care este supus, în mod obligatoriu, controlului fitosanitar şi veterinar), precum şi tranzitul vehiculelor lente.

Cheltuielile de personal, pentru dotări şi alte amenajări specifice se vor suporta de fiecare ordonator de credite pentru instituţiile care desfăşoară activităţi, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în punctele de trecere a frontierei.

Proiectul a fost finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă (România) şi cumunicipalităţile Veliko Gradište şi Golubac (Republica Serbia).

Valoarea proiectului a fost de 2.352.674,00 euro, din care 1.999.773 euro – finanţare nerambursabilă IPA; 216.428 euro – finanţare nerambursabilă Guvernul României; 33.297 euro – contribuţia partenerilor români; 103.176 euro – contribuţia partenerilor sârbi.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *