Copac smuls de vânt la Deva, căzut peste maşinile din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliție

Codul de vânt puternic îşi arată  deja efectele. La Deva, în jurul prânzului, un copac a fost smuls din rădăcină şi aruncat peste maşinile parcate în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliție. În cădere, copacul a căzut peste două autoturisme, dintre care una chiar a purtătorului de cuvânt de la IPJ Hunedoara.

Deva se află până deseară sub cod galben. Se anunţă intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică. Rafalele care au măturat Deva au smuls din rădăcină un arbore de pe strada Mihai Eminescu. Copacul a căzut peste maşinile parcate regulamentar. Una dintre ele este chiar a comisarului şef Bogdan Niţu, care a fost alertat de colegi: „Este un incident nefericit. Nu am avut cum să anticipez situaţia. Din fericire, nu e grav, sper să se remedieze din punct de vedere tehnic cât mai repede.”

Un echipaj de la ISU Hunedoara a intervenit pentru înlăturarea copacului. Pompierii au muncit minute în şir pe o ploaie torenţială. „În urma fenomenelor meteo periculoase, a vântului puternic, un arbore a căzut peste două maşini. Au rezultat avarii uşoare la ambele autoturisme”, declară plutonierul şef Flavius Tomuţa, comandantul echipajului care a intervenit.

Meteorologii au emis pentru ziua de marţi două coduri: unul galben care a intrat in vigoare dimineaţă la ora 10 şi altul portocaliu pentru zona Carpaţiilor Meridionali, cu intensificări ale vântului de până la 130km/oră. Ambele avertizări meteo sunt valabile până la ora 21.

Laura OANA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *