Copii din Republica Moldova, în tabără în Țara Zarandului

Treizeci de copii și învățători din Republica Moldova s-au aflat, timp de cinci zile, în tabără în comuna hunedoreană Vața de Jos. Ei locuiesc în Rădeni, Greblești și Codreanca, comune de peste Prut înfrățite cu localități din nordul județului Hunedoara.

Astăzi, în ultima zi a șederii în România,  după prezentarea unui spectacol de poezie, copiii s-au  întâlnit cu prefectul Călin Petru Marian, însoțit de Teodor Iulian Gheorghe, Director general în Ministerul Afacerilor Interne și cu primarii localităților care le-au fost gazdă: Liviu Lință – Vața de Jos, Ovidiu Furdui – Crișcior și Dud Călin Dorin – Luncoiu de Jos.

În cele cinci zile de vacanță în Țara Zarandului, copiii au participat la competiții sportive și au vizitat o parte a obiectivelor turistice hunedorene: Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Muzeul Aurului din Brad, Expoziția „Zestrea Apusenilor”, amenajată în Vața de Jos, Cetatea Devei și Castelul Corvinilor din Hunedoara.

În luna august, copii și cadre didactice din Vața de Jos, Crișcior și Luncoiu de Jos vor pleca în tabără în comuna Rădeni din Republica Moldova.

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *