Activități de voluntariat pentru copiii din cartierul Grigorescu, sub genericul „Educaţia, o responsabilitate colectivă!”

Peste 20 de copii din cartierul Nicolae Grigorescu au fost prezenţi, sâmbătă, la obişnuita întâlnire cu voluntarii Crucii Roşii Deva, desfăşurată la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte din Deva.

Acţiunea a fost dedicată, în cea mai mare parte, mişcării. A debutat cu un concurs de talente – pentru că fiecare copil are un talent pe care îl poate arăta celor din jur – şi s-a încheiat cu exerciţii fizice şi alergare în aer liber.

Pe toată durata activităţii, 6 dintre copiii prezenţi la eveniment au intrat în rolul voluntarilor. Au îmbrăcat uniforma Crucii Roşii şi s-au gândit cum să organizeze un concurs – cu participanţi, cu juriu şi cu spectatori.

În privinţa talentului, cei mai mulţi participanţi au dorit să cânte, încercând să reproducă tonurile şi tiparele din melodii cunoscute, în timp ce spectactatorii au „bătut” ritmul, încurajându-i. Cine nu a reuşit să cânte, a încercat să înveţe primii paşi de dans cu ajutorul voluntarilor. Şi pentru că fiecare copil s-a străduit să fie pe placul juriului, câştigători s-au dovedit a fi cu toţii.

Activităţile s-au încheiat în aer liber – cu câteva minute de exerciţii fizice şi un concurs de alergare pe echipe, la care au participat atât copiii, cât şi voluntarii.

Întâlnirea voluntarilor Crucii Roşii Deva cu copiii care locuiesc în blocurile sociale din cartierul Nicolae Grigorescu este organizată de două ori pe lună şi face parte din seria activităţilor desfăşurate de Crucea Roșie în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială Deva, sub genericul „Educaţia: o responsabilitate colectivă!”.

 

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *