Copiii hunedoreni au făcut cunoștință cu meseria de pompier

Aproape 1500 de elevi din județul Hunedoara au participat la diferite activități organizate de pompierii de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență din județul Hunedoara, cu ocazia „Săptămânii Protecției Civile”. Copiii, cadrele didactice și părinții au asistat la explicațiile date de salvatori. în ceea ce privește activitatea de zi cu zi.  Pe lângă intervențiile de prim ajutor, pompierii militari intervin în sprijinul comunităților și a bunurilor, iar cei mici au primit informații atât despre tehnica care este folosită în diferite cazuri de urgență, cât și cum trebuie să te comporți și să reacționezi în cazuri de producere a unor situații ce pot pune viața în pericol. ISU Hunedoara, informează că activitățile de informare vor continua până în ziua de duminică, 3 martie 2024.
„Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au participat, ieri și astăzi, când sărbătorim „ ZIUA PROTECȚIEI CIVILE”, la numeroase activități organizate pentru locuitorii principalelor localități hunedorene.
În prima parte a zilei, pompierii din Deva, Hunedoara, Petroșani, Orăștie, Brad și Ilia au fost gazde pentru aproape 1500 de elevi care, însoțiți de cadre didactice, au aflat lucruri interesante despre meseria de pompier și au primit informații despre tehnica utilizată de salvatori în misiunile operative, atunci când intervin în diferite situații de urgență.

De asemenea, tot astăzi, 4 subofițeri și un ofițer, care s-au distins în îndeplinirea atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă au fost înaintați în gradul următor, înainte de termen.
În această dimineață, la ora 10.15, s-a desfășurat exercițiul de alarmare publică, „𝗠𝗜𝗘𝗥𝗖𝗨𝗥𝗘𝗔 𝗔𝗟𝗔𝗥𝗠𝗘𝗟𝗢𝗥”, cu scopul de a verifica funcționarea sirenelor atât în localitățile județului Hunedoara cât și pe întreg teritoriul national.
Sirenele au emis semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților. Semnalul alarmă la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

Ieri, pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat o serie de acțiuni de informare preventivă, prin organizarea unor „Puncte de informare” în stațiunea montană Straja și la biserici din comunele Pui și Baru.
Cu acest prilej, adulților și copiilor din aceste zone li s-au oferit materiale informative și li s-au explicat cum pot să prevină unele situații de urgență sau modul de comportare în cazul producerii acestora.
Activitățile organizate cu prilejul „Săptămânii Protecției Civile” vor continua și în zilele următoare, până duminică, 3 martie 2024”, precizează, ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *