Copilașii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr.7, surprinși de vizita serviciilor de urgență

Astăzi, 10.10.2022, Campania de informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” a ajuns în Deva, unde aproximativ 134 de copilași din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr.7 au întâmpinat cu căldură autospecialele serviciilor de urgență, la bordul cărora se află mereu oameni care ne ajută atunci când avem cea mai mare nevoie de intervenția lor.

 

Proiectul Comunitar Ready Steady Go a facilitat, cu onorabilul sprijin al serviciilor de urgență din Județul Hunedoara, o vizită surpriză pentru cei mici care au avut ocazia de a se întâlni cu: pompierii militari, jandarmii, polițiștii și cadrele medicale.

Copiii au avut oportunitatea de a se întâlni cu membrii echipajelor serviciilor de urgență, fiind foarte entuziasmați, curioși și pregătiți de aventură. După ce au făcut cunoștință, celor mici li s-a explicat, pe înțelesul lor, rolul fiecărui serviciu de urgență și care sunt situațiile în care trebuie să apeleze la salvatori.

Adevărata acțiune a început de îndată ce au aflat faptul că pot explora interiorul tuturor autospecialelor, să testeze scaunele din față, pretinzând că sunt adevărații salvatori. De asemenea, copiii au putut observa îndeaproape câteva dintre echipamentele din dotare, cum ar fi: furtunele de refulare ale pompierilor militari, binoclul din dotarea jandarmilor, pulberea pentru prelevarea amprentelor și duba pentru educație rutieră din dotarea polițiștilor, precum și targa cu roți pentru transportul pacienților folosită de către echipajul ambulanței.

 

O cea de-a doua surpriză pentru copii a fost aceea de a observa, alături de pompierii militari, scurte demonstrații cu apă care nu doar i-a captivat pe cei mici, dar a și creat un mic curcubeu, marcând și mai mult aceste momente speciale.

Zâmbetele celor mici și interacțiunile pozitive cu efectivele serviciilor de urgență nu numai că au dat startul unei zile pline de voie bună, dar a și dovedit copilașilor faptul că sistemul operațional 112 are o față prietenoasă, unde există oameni care vor veni să îi ajute, în cazul în care vor avea vreodată nevoie.

 

Copilașii au fost curioși să afle despre cât mai multe detalii despre serviciile de urgență din oraș, cu toții fiind foarte atenți la mesajele importante ale efectivelor alocate din cadrul: Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” Al Județului Hunedoara, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara,  Inspectoratului de Poliție Al Județului Hunedoara și Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara.

Copiii din grupa mijlocie și  grupa mare au spus că ziua a fost foarte interesantă pentru ei și prietenii lor. Le-a făcut plăcere să vadă toate autospecialele într-o singură zi, au fost impresionați de demonstrațiile cu apă, de multitudinea echipamentelor din interiorul fiecărei autospeciale, dar și foarte încântați de testarea unor echipamente din dotare.

 

La finalul campaniei de informare, unii copiii au descris, în propriile cuvinte, câteva dintre responsabilitățile serviciilor de urgență care răspund solicitărilor la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au fost recompensați cu o scurtă demonstrație a sistemelor de avertizare luminoase și acustice din partea tuturor serviciilor de urgență prezente, înainte de a se reîntoarce în clase.

 

Proiectul Comunitar Ready Steady Go mulțumește pentru primirea călduroasă a direcțiunii și reprezentanților Grădiniței cu Program Prelungit nr. 7, Deva, precum și copilașilor minunați pe care îi îngrijesc, pentru energia pozitivă și curiozitate.

Pentru a face această zi posibilă, se acordă mulțumiri speciale și deosebit respect tuturor celor care s-au implicat activ în informarea corectă a celor mici, printr-un mod interactiv și adaptat vârstei lor, oferindu-le copilașilor o experiență deosebit plăcută și captivantă:

-Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” Al Județului Hunedoara,

-Inspectoratului de Jandarmi Județean 1„Decebal” Hunedoara,

-Inspectoratului de Poliție Al Județului Hunedoara, respectiv Compartimentului De Analiză Și Prevenire A Criminalității, Serviciului Criminalistic și Biroului Siguranță Școlară,

-Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *