Corpul de Control al ministrului Energiei la Complexul Energetic Hunedoara

Un senator îi solicită ministrului Energiei trimiterea Corpului de Control la Complexul Energetic Hunedoara. Cristian Resmeriță este nemulțumit de activitatea conducerii executive și administrative a CEH. Senatorul susține că prejudiciile trebuie recuperate de la conducerea bicefală. Doar 47% din contravaloarea facturilor la energia termică au fost recuperate de la populație, fapt care îl nemulțumește pe senatorul Cristian Resmeriță.

“Dacă în anii trecuți, când erau mai mulți beneficiari racordați la serviciul de furnizare a agentului termic, pentru a se asigura un grad cât mai ridicat de recuperare a creanțelor și atragerea resurselor financiare necesare desfășurării activității complexului, se încheiau contracte cu clauze clare și condiții stricte pentru încasarea contravalorii serviciilor prestate, în prezent Complexul Energetic Hunedoara înregistrează pentru perioada 2017-2018, fără a fi emisă factura pe luna martie 2018, creanțe pentru agentul termic furnizat doar unui singur beneficiar de aprox. 62 mil lei și un grad de încasare a facturilor emise de SE în proporție de doar 47%”, arată senatorul Cristian Resmeriță, în interpelarea adresată ministrului Energiei.

Astfel, senatorul solicită oficial Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara. În plus, Cristian Resmeriță vrea recuperarea prejudiciilor.

“Solicit deplasarea Corpului de Control la Complexul Energetic Hunedoara pentru a verifica prejudiciul creat prin nerecuperarea creanțelor, stabilirea vinovaților și recuperarea pagubelor create atât de la conducerea executivă cât și de la Consiliul de Administrație, care se fac vinovați de prejudicierea complexului de resursele financiare atât de necesare pentru continuitatea activității complexului și pentru efectuarea investițiilor necesare pentru a se evita apariția accidentelor de muncă datorate lipsei materialelor și tehnologiei învechite”, mai arată senatorul.

În urmă cu două săptămâni, senatorul a solicitat, în cadrul unei emisiuni TV, Corpul de Control.

În foto: Cristian Resmeriță și Stamin Purcaru – președintele CA al CEH

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *