Corturile de triaj de la SJU Deva sunt funcționale. Ce trebuie să știe pacienții

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Deva, Dr. Claudiu Antal, anunță că, începând de astăzi, corturile de triaj amplasate la Unitatea de Primiri Urgențe sunt funcționale. De asemenea, în scurt timp vor fi funcționale și corturile de triaj de la Ambulatoriul de specialitate, Centrul de Sănătate Mintală și Baia Sărată.

Pacienții care se vor adresa Spitalului Județean de urgență din Deva vor trece printr-un triaj care se va face, deocamdată, în două corturi dotate cu toate utilitățile necesare (electricitate, apă, canalizare).

În cortul nr. 1 pacienții vor completa un prim chestionar și vor lua contact cu un asistent care va purta echipament de protecție specific.

Foarte important! Oamenii nu trebuie să intre în panică, procedura este una normală în astfel de cazuri.

Astfel, pacienții care nu provin din țări care sunt înscrise în lista zonelor afectate (zone roșii sau galbene), respectiv nu au intrat în contact cu persoane depistate „pozitiv” cu virusul SAR-CoV-2 sau nu prezintă simptomatologie minimă de potențial infectare cu SAR-CoV-2, vor fi direcționați spre UPU și secțiile spitalului pentru spitalizare de zi sau continuă.

„În cazul pacienților care sunt fie contacți fie din afara tarii sau/și zonele cu risc vor completa chestionarul nr. 2 și vor fi transferați în cortul nr. 2, spațiu destinat izolării. Pacienții suspecți vor fi echipați cu măști și mănuși. De aici, vor fi transferați în spațiul de izolare din Unitatea de Primiri Urgențe, urmând ca deciziile medicale în privința acestora să fie luate de medici, conducerea DSP și conducerea SJU Deva”, declară dr. Claudiu Antal, director medical al SJU Deva.

Potrivit sursei citate, în cazul pacienților care ajung la SJU Deva cu autospecialele Serviciului de Ambulanță Județean sau ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cărora li s-au efectuat formalitățile pentru suspiciune ridicată de infecție cu SAR-CoV-2, vor merge direct în spațiul de triaj din spațiul UPU unde vor fi consultați și evaluați clinco-biologic, se vor recolta probe biologice de la DSP după caz, urmând a fi izolați în spațiul destinat special în cadrul secției Boli Infecțioase etaj 1.

Reprezentanții SJU Deva spun că în funcție de evoluția din următoarele zile, pot fi făcute modificări pentru fluidizarea circuitelor.

În ceea ce privește corturile amplasate la Ambulatoriul de specialitate, Centrul de Sănătate Mintală și Baia Sărată, pacienții vor urma aceeași procedură cu mențiunea că, în cazul în care prezintă simptomatologii minime de infecție sau suspiciune cu SAR-CoV-2, vor fi transferați în izolare la cortul nr. 2 de la UPU, ulterior în spațiul de izolare din UPU după caz.

De asemenea, conducerea SJU Deva a făcut demersurile necesare pentru a suplimenta personalul de pază și ordine publică pentru a preveni riscurile sociale ce pot fi generate de posibile situații tensionate.

Conducerea SJU Deva face apel la calm, încredere și responsabilitate.

Medicii și personalul sanitar sunt  pregătiți să ofere asistența necesară tuturor pacienților!

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *