Costel Alexe: Peste 3600 de transporturi de lemn, verificate în perioada 4-26 aprilie

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a prezentat rezultatele filtrelor rutiere efectuate în baza Ordonanței Militare nr. 7, prin care au fost vizate și transporturile de material lemnos. Analiza a fost realizată pentru perioada 04-26 aprilie 2020.

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor: ”În total, în această perioadă, am avut permanent în stradă peste 2.500 de inspectori ai gărzilor forestiere, ocoalelor și direcțiilor silvice din țară. Misiunea lor a fost să verifice legalitatea transporturilor de lemn care circulă pe șosele. Ei au oprit și verificat, în medie, 163 de camioane pe zi. În total, în perioada 04 martie – 26 aprilie, peste 3600 de transporturi de lemn au fost verificate atent de inspectorii silvici.

Așa cum am bănuit, au existat și unii care au încercat să profite de pe urma stării de urgență. Volumul total de lemn transportat ilegal ajunge la aproape 1.000 mc. Pentru aceste fapte, inspectorii au aplicat 150 de sancțiuni în valoare de 415.000 lei.

150 de transporturi ilegale de lemn au fost descoperite de inspectori de la data emiterii Ordonanței Militare nr. 7.
Vă spun din capul locului că voloarea amenzilor date mi se pare mică și este o măsură insuficientă pentru a combate acest fenomen.

Vreau să găsim o formula juridică, care să nu mai fie invalidată de CCR, prin care să confiscăm utilajele și mijloacele de transport folosite la tăieri și transporturi ilegale.

Cred că ar fi fost mult mai eficient ca, pe lângă suma de 415.000 de lei, contravalorea amenzilor, să fi avut și 150 de camioane confiscate. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *