COVID-19 și răspândirea lui prin alimente

Virusul se răspândește de la om la om prin respirație, salivă, sau prin stropii cauzați de tuse și strănut. Semne comune ale infecției includ dificultatea în respirație, febră și tuse.

Chiar și așa, consumatorii din întreaga lumea au ridicat problema transmiterii virusului către alimente.

Autoritatea Europeană de Siguranță Alimentară (EFSA) a publicat informații legate de drumul virusului și de felul în care se răspândește. Acum, și Franța a făcut un pas în față și a publicat detalii legate de infecții și contaminări.

Agenția de Sănătate și Protecție Alimentară din Franța a organizat un grup de experți care să investigheze posiblitatea ca produsele alimentare să fie contaminate. Potrivit datelor acestora, transmiterea virusului s-ar putea întâmpla, dacă o persoană infectată prepară mâncarea fără echipament de protecție și atingând preparatele cu mâinile.

Potrivit Agenției, până în acest moment al cercetării lor, s-a descoperit că virusul ar fi sensibil la temperaturi mai mari de 63 grade și pe o durată de mai mult de 4 minute. Mâncarea gătită și atent pregătită înainte de prepararea termică, spălată, păstrată în condiții optime, ar putea preveni contaminarea cu Covid-19.

 

news.ro / ecoferma.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.