Cresc prețurile la gaze pentru clienții de la ENGIE România

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, joi, noi preţuri pentru furnizarea gazelor naturale la clienţii casnici. În cazul Engie România, ANRE a aprobat o creştere a preţurilor pentru consumatorii casnici de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh de la 1 aprilie, în timp ce în cazul E.ON Gaz Furnizare România preţurile nu se modifică.

Potrivit ANRE, pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi.

În cazul Engie, se va înregistra o creştere de preţ pentru clienţii casnici, creştere cauzată, în principal, de corecţiile aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce însemnă o creştere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh.

În cazul E.ON Gaz Furnizare România SA, preţurile pentru clienţii casnici nu se modifică.

ANRE reaminteşte că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să îşi aleagă furnizorul de gaze naturale. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic şi orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat, la furnizarea în regim concurenţial.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *